fredag den 10. december 2010

Kinetic-på glat is...

Isfiskeråd: Skad ikke fiskene


I det meste af Skandinavien er der kommet gang i isfiskeriet. Den seneste rapport er fra vores finske testfisker Mikael Sarelin:
”Her i den finske skærgård er der også kommet gang i isfiskeriet. I går tilbragte min kammerat og jeg sæsonens første dag på isen. Vi havde en rigtig god dag selvom resultatet ikke helt stod mål med det vilde svenske isfiskeri, der kunne læses om på Kinetics hjemmeside. Vi fangede dog en del fisk og den største var en superflot gedde, der målte 8,5kg/105cm”.

Apropos isfiskeri, så har to af Skandinaviens mest erfarne geddeguider – brødrene Ronny og Robert Andén – et vigtigt råd til alle, der overvejer at jagte de store gedder fra isen.

Deres store bekymring er om folk håndterer fiskene ordentligt og er klar over hvornår isfiskeriet bliver problematisk.

I kulden er det nemt at komme til at skade øjnene på en gedde – hornhinderne får simpelthen frostskader! I hårdfrost og blæsevejr skal fisken kun være et øjeblik ude af vandet, før skaden er sket, så vær opmærksom og dyrk ikke isfiskeri under den slags forhold, med mindre du helt kan undgå at løfte fisken op af vandet.

I roligere vejr og med temperaturer omkring nulpunktet er der en langt større chance for at genudsætte fisken uskadt. Det er dog stadig vigtigt at være både hurtig og forsigtig.

Har du en melding om store fisk fanget på vores agn eller vores udstyr, så tøv ikke med at sende os en mail: info@fairpoint.dk

http://www.youtube.com/watch?v=W-BY5ULb73o

Besøg :  http://www.kineticfishing.com/

Have fun - catch more fish!
Med venlig hilsen / Best regards
Peter Kirkby, Marketing Coordinator Scandinavia
------------------------------------------------------

Jan Svenstrup - jan@wildwater.dk

Ingen kommentarer: