fredag den 4. februar 2011

Knude og ny bait


Ferskvandstorsk og Nitro ørred


Knuden (Lota lota) er den eneste torskefisk, der lever i ferskvand, og det er især under isfiskeri, at den er et populært bytte. Vinteren over har svenske Anders Dahlen, Jimmy Nordling og Kent Svensson samt flere af deres venner haft gang i deres Kinetic Rauma stænger under isfiskeri efter knuder. Den største fisk hidtil blev fanget af Anders, da det lykkedes at få et 4,890 kilo stort eksemplar listet op af hullet. For Jimmy og Kent blev fangstlisterne toppet af fisk på 4100 gram og 4240 gram.

Anders Dahlen fik varmen, da denne knude på 4,890 kilo kom op af hullet

Varmen får ørrederne på finnerne

Netop nu når temperaturerne i Danmark et stykke op over frysepunktet og det er muligvis sidste chance for at dyrke isfiskeri. Den stigende temperatur kan for alvor sætte gang i fiskene, selvom der mange steder stadig er 20 cm is på søerne. Under den seneste varmeperiode var Henrik Carl således på isfiskeri i Poppelsøen i Ballerup, hvor han testede forskellige Kinetic Teaser balancepirke og Nitro Bait. Regnbueørrederne var vågnet op til dåd efter en længere periode med sløjt fiskeri, og huggene faldt på stribe – specielt på agn, der blev fisket aktivt. Ofte kunne han under isen se flere fisk ad gangen, der på skift angreb agnen, og fiskeriet gav en blanding af almindelige regnbueørreder, guldørreder og brøddinger.


Regnbueørred der fladt for en klump Nitro Bait rullet om en trekrog. Når ørrederne er aktive fungerer det rigtig godt at fiske baiten med lidt bevægelse.


Have fun - catch more fish!
Med venlig hilsen / Best regards

Peter Kirkby, Marketing Coordinator
__________________________________________________________________
Jan Svenstrup - jan@wildwater.dk

Ingen kommentarer: