tirsdag den 27. marts 2012

Søren Jensen sendte mail

Publicerer vi os selv ad h…. til som trolling fiskere ?

Gennem det sidste måned har der været, en til tider noget ophedet,debat om laks, fangstantal og især billeddokumentation af disse fangster.
Debatten har til tider været så overophedet, at den har ledt minetanker i retning af offentlig hængen ud og mudderkastning.
Foreløbig kulmination var så heldigvis Jan Svenstrups glimrende indlægpå vor egen hjemmeside, som Jan her fremlægger problematikken kan jeg varmtstøtte op om indlægget.
Jeg har selv en lang erhvervserfaring inden for Dansk jagt hvortil jegkan drage paralleller til igangværende debat. Til eksempel kan nævnesblyhaglsforbud, senere blev fokus rettet på for store afskydningstal af udsattegråænder på enkelte godser, hvilket resulterede i udsætningsbegrænsning, derisær ramte den almindelige jæger, senere kom så debatten omkring for storeafskydningstal på fasaner, igen fulgte en begrænsning, der primært ramte dealmindelige jægere.
Jeg drager ikke paralleller mellem trollingfiskeri og godsejere, menpåpeger i al beskedenhed det faktum, at bruger vi vores ret til atoffentliggøre vores, i øvrigt helt legitime, fangsttal på diverse fora kan viopnå ovennævnte scenarie, idet beslutningstagerne fejlagtigt kunne få denopfattelse, at vi hjembringer for store fangster.
Skal vi så prale, og det skal vi, kunne der lægges lidt større indsatsi at skabe et godt billede som minde om en succesfuld fisketur.
Sluttelig vil jeg gerne understrege, at jeg har det lidt svært medfangsbegrænsninger, det vil altid være svært at udøve millimeterretfærdighedmed en sådan. En mere liberal måde kunne være at betragte vores fisk som enfælles resurse, der kan tages af til eget forbrug, og samtidig holde sig selvfor god til at fange til videresalg, eller anden form for kommercialisering.
Selve begrænsningen af fangsten vil naturen sandsynligvis alligeveludføre på sin egen retfærdige måde, af gode bestande kan der fanges meget, afsvagere bestande fanges der normalt mindre....Vi skal bare tænke os om !

Søren Jensen  -Team HTB sunds
Mail : jagt@jensen.mail.dk

------------------------
Her var så Søren´s tanker du kan sende ham en mail om din mening.
Her er det verserende debat indlæg - hæld kaffe op - det ER langt :
http://www.smaabaadsklub.dk/forum/forum_indhold.asp?ID=15999

Ingen kommentarer: